Maco Racing Team

24 hodín Le Mans – tlačová správa tímu

Cez víkend sa vo francúzskom Le Mans skončili Majstrovstvá sveta cestných motocyklov kategórie Endurance. O čo najlepšie umiestnenie v pretekoch a tým pádom aj v záverečnom hodnotení šampionátu bojoval slovenský tím Maco Racing.

Skvelá prípravu na podujatie sa potvrdila v kvalifikácii, ktorá tímu vyniesla vynikajúce šieste miesto na štartovom rošte v konkurencii 55 tímov, čo znamenalo aj najlepšiu pozíciu spomedzi privátnych tímov. Na motocykli Yamaha sa aj tentoraz striedali pretekári Gregory Junod, Gregg Black a Lucas de Carolis.

Štart pretekov sa tímu nepodaril, ale Junod rýchlo získaval stratené pozície späť. Striedajúci Black už jazdil v prvej desiatke, no však spadol a následnou stratou sa tím prepadol až do štvrtej desiatky poradia. Netrvalo dlho a ďalší pád zažil aj de Carolis, keď sa už nemohol vyhnúť pred ním padajúcemu súperovi. Ani to však tímu Maco Racing nevzalo chuť vrátiť sa do boja a postupne sa prepracovával vyššie. V noci, krátko pred polovicou pretekov však znovu spadol de Carolis, ktorý navyše po zranení z prvého pádu s ťažkosťami dopravil motocykel k oprave. Nasledoval ďalší veľký prepad, ale v slovenskom tíme sa ani po troch pádoch nevzdali a nakoniec preteky dokončili na 23. mieste celkovo a šestnástom v kategórii EWC. V záverečnom hodnotení šampionátu patrí tímu Maco Racing pätnásta priečka.

Martin Kuzma, majiteľ tímu:

„V kvalifikácii sme predviedli aké sú naše skutočné kvality. Šieste miesto, najrýchlejší privátny tím, tretia Yamaha a druhý motocykel s pneumatikami Dunlop, to bol dôkaz, že sme sa na podujatie pripravili výborne. Štart pretekov sa nám nepodaril, ale opäť sme sa dostali dopredu. Žiaľ, tri ťažké pády nás vyradili z boja o predné miesta, ale aj napriek tomu sme dokázali preteky dokončiť. Moja vďaka patrí stopercentne pracujúcemu tímu, spoločnostiam Yamaha Motor France, Yamaha Japan, Dunlop, Motul, France Equipement, Plus Promotion, PP Tuning, Rest-Car a DM System. S výsledkom pretekov ani celého šampionátu nie som spokojný, ale dokázali sme, že vieme dýchať na chrbát továrenským tímom. Rozhodne máme na to, aby sme v budúcom roku boli oveľa vyššie.“

Partneri

Chceš nás podporiť?