Maco Racing Team

Bol d´Or 2011 – Tlačová správa tímu

Nový ročník Majstrovstiev sveta vytrvalostných cestných motocyklov odštartoval 16. apríla 24-hodinovými pretekmi Bol d´Or na francúzskom okruhu Magny Cours. Aj tentoraz v šesťdielnom seriáli štartuje slovenský tím Maco Moto Racing s motocyklom Yamaha, v ktorom tentoraz k stálici tímu, Američanovi Jasonovi Pridmorovi, pribudli Francúz Greg Black a Švajčiar Gregory Junod.

Slovenský tím v Magny Cours testoval už dva týždne pred samotným podujatím, a tak sa počas tréningov dolaďovali len niektoré detaily, pričom po prvý raz sa spolu stretla aj kompletná trojica pilotov. Skúsený Jason Pridmore si od začiatku pochvaľoval svojich nových kolegov, ako aj tímový motocykel Yamaha. Bolo zrejmé, že všetci si veľmi dobre rozumejú a výsledkom boli kvalitné časy v tréningových jazdách a kvalifikáciách, po ktorých patrilo tímu Maco Moto Racing skvelé ôsme miesto na štartovom rošte, čo bolo v konkurencii továrňami podporovaných tímov rozhodne skvelé umiestnenie.

V sobotu o 15. hodine vyštartoval do 24-hodinových pretekov za slovenský tím Gregory Junod a v nasledujúcich hodinách sa aj po výmenách v boxoch „Macovia“ usadili v prvej desiatke, keď sa pohybovali na siedmom až deviatom mieste. Krátko po 21. hodine, teda po absolvovaní štvrtiny pretekov, sa do boxov vrátil Pridmore bez motocykla, ktorý sa stal pre technickú poruchu nepojazdným. Porucha bola takého rozsahu, že v podujatí nebolo možné ďalej pokračovať…
Aj napriek tejto udalosti, s ktorou treba práve vo vytrvalostných pretekoch vždy rátať, sa tím Maco Moto Racing predstavil vo výbornej forme, skvelé výkony podávali všetci traja pretekári a na vysokej úrovni bol tím aj po stránke technického zabezpečenia. O tom všetkom svedčia výsledky v kvalifikáciách a do odstúpenia aj v samotných pretekoch.

Najbližšie sa slovenský tím predstaví v druhom podujatí Majstrovstiev sveta Endurance, v 8-hodinových pretekoch v španielskom Albacete, ktoré sa konajú 22. mája.

Martin Kuzma, majiteľ tímu:

„Máme za sebou prvé podujatie novej sezóny a aj napriek nedokončeným pretekom musím vyjadriť veľkú vďačnosť celému tímu, od pretekárov po mechanikov, za odvedenú prácu, pretože až do nášho odstúpenia fungovalo všetko naozaj bezchybne. O umiestnenie minimálne v prvej desiatke nás pripravila technická porucha, ktorú sme nemohli ovplyvniť a ktorej presné príčiny odhalíme až po dôkladnej analýze poškodeného materiálu. Tentoraz teda odchádzame domov plní nádeje a dôvery, pretože sme dokázali svoj potenciál a veríme, že v nasledujúcich pretekoch bude stáť na našej strane aj šťastie. Máme skvelých pretekárov, skvelý tím, takže máme na to, aby sme bojovali o popredné priečky. Ďakujem našim partnerom, spoločnosti Dunlop, Yamaha Racing France a ďalším, ale aj tímu RAC41 za skvelú podporu.“

Partneri

Chceš nás podporiť?